В ЄС пропонують повністю заборонити продаж виробів зі слонової кістки

Неділя, 22 липня 2018, 16:28

Активістська організація Avaaz купила на європейському ринку 109 предметів, виготовлених з слонової кістки, та перевірила їх, використовуючи метод радіовуглецевого аналізу.

Як передає портал IDnes, аналізи показали, що майже в одній п'ятій частині статей містяться слонові кістки від тварин, убитих після 1990 року, що є незаконним.

Нагадаємо, в 1989 році було досягнуто міжнародну угоду, яка раз і назавжди заборонила торгувати новиною слоновою кісткою.

Представники "Avaaz обговорили це питання з комісаром Європейської Комісії Кармену Вела. Як повідомляється, він погодився із необхідністю посилення контролю за незаконною торгівлею слоновою кісткою.

Наразі продаж таких предметів можливий лише в якості антикваріату. Втім, махінації із сертифікатними дозволяють продавати під виглядом антикваріату й нові речі.

Нараз в організації пропонують взяти за основу законопроект, який вже розглядається у Великій Британії. Згідно ним, продаж виробів зі слонової кістки має стати повністю забороненим. Виключенням мають стати музичні інструменти та предмети антикваріату, однак лише для музейних збірок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.