Потужні пожежі у Греції забрали життя 24 людей, понад 150 постраждалих

фото
Вівторок, 24 липня 2018, 08:28

Щонайменше 24 людини загинули внаслідок сильних лісових пожеж, що вирують у Греції, ще понад 150 постраждали.

Представник кабінету міністрів Греції Дімітріс Дзанакопулос підтвердив загибель щонайменше 20 осіб, повідомляє Khatimerini.

Згодом стало відомо, що четверо тіл жертв було знайдено у морі. Вірогідно, число загиблих зросте після огляду зруйнованих домівок та спалених автомобілів.

Багато потерпілих у важкому стані. Серед постраждалих – 16 дітей. Люди горіли у своїх домівках та автомобілях, не в змозі врятуватись від потужного вогню.

 
Фото: AFP
 
Фото: AFP

Пожежі вирують неподалік Афін, зокрема біля міст Рафіна, Маті та в районі прибережного курортного міста Кінета. У цих районах запроваджено надзвичайний стан.

Жителі цієї місцевості були змушені рятуватись від вогню в морі. Очевидці розповідають, що вогонь на узбережжі буквально наступав їм на п’яти.

 
Фото: protothema

Людей із пляжів евакуювали судна військово-морського флоту, яхти та рибацькі човни.

Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас скасував візит до Боснії в понеділок. Він повернувся до Афін, щоб очолити екстрену нараду з керівниками екстрених служб.

Для боротьби з вогнем залучені літаки, гелікоптери та військові безпілотники. Щоб впоратися з пожежами, Греція звернулася за міжнародною допомогою.

 
Фото: protothema

Нагадаємо, лісові пожежі виникли в понеділок в грецькому прибережному регіоні на захід від Афін, змусивши людей залишити свої будинки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.