Сербський міністр звинуватив Чорногорію в геноциді сербів

Середа, 25 липня 2018, 10:11

Міністр без портфеля в уряді Сербії і голова проросійської Сербської народної партії Ненад Попович заявив, що влада Чорногорії "наполегливо і систематично" здійснює проти сербів "геноцид ідентичності".

Про це повідомляє RTCG.

Попович підтримав заяву патріарха Сербської православної церкви Іринея, який раніше заявив, що становище сербів в Чорногорії є таким самим, "як в часи Незалежної Держави Хорватія", тобто під час фашистської окупації.

Попович скаржився на витіснення кирилиці у Чорногорії, "знищення" сербських письменників і всебічну дискримінацію сербів.

"Ті, хто заявляють про себе як серби, піддаються дискримінації за всіма ознаками і не можуть отримати роботу на державній службі", - заявив він.

За його словами, Сербську церкву в Чорногорії переслідують, а громадяни Чорногорії, які проголошують себе представниками сербського народу, бояться за свою "фізичну безпеку".

"Сербія повинна рішуче підтримати сербський народ в Чорногорії. Проблему гноблення нашого народу необхідно підняти перед міжнародними інститутами і світовою громадськістю", - заявив Попович, наголосивши, що повага прав сербів і Сербської православної церкви в Чорногорії є умовою для розвитку добрих відносин.

Нагадаємо, Дональд Трамп після зустрічі з Путіним у Гельсінкі висловив сумніви щодо зобов’язань США захищати в разі нападу таких "крихітних" союзників, як Чорногорія. При цьому Трамп назвав чорногорців "дуже агресивними", які можуть розпочати Третю світову війну.

Уряд Чорногорії відповів Трампу, заявивши, що країна вносить свій вклад у мир та стабільність "не тільки на європейському континенті, але й разом з американськими солдатами в Афганістані".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.