Болгарія запропонувала 7 країнам подати заявки на поставки винищувачів

Середа, 25 липня 2018, 13:34

Болгарія направила запрошення до семи країн на подання пропозицій для поставок 16 нових або бувших у користуванні винищувачів для заміни старих радянських мігрантів МіГ-29.

Про це повідомляє Euractiv.

Болгарія запропонувала подати конкурсні пропозиції щодо постачання літаків Сполученим Штатам, Португалії, Ізраїлю, Італії, Німеччини, Франції та Швеції.

Минулого місяця парламент Болгарії схвалив план придбання винищувачів. Країна планує придбати їх у два етапи у рамках зусиль щодо модернізації озброєння відповідно до стандартів НАТО.

Очікується, що перші вісім літаків будуть куплені за $1,08 мільярда, у цю суму також має увійти наземне обслуговування, підготовка пілотів та трирічна логістична підтримка.

За даними Міноборони Болгарії, вони розглядають купівлю винищувачів F/A-18 Super Hornet Boeing, Gripen, Rafale, F-16 або Eurofighter. Софія просить виробників подати заявки до 1 жовтня.

У березні Болгарія вибрала російську авіабудівельну корпорацію "МіГ" для проведення капітального ремонту 15 радянських винищувачів МіГ-29 до 2022 року. Софія заявила про необхідність продовжувати експлуатувати радянські літаки, поки не будуть куплені нові.

Нагадаємо, Словаччина вирішила придбати 14 винищувачів F-16 американського виробництва, щоб замінити застарілі російські Міг-29.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: