У Туреччині - новий арешт у справі про вбивство посла Росії

Четвер, 26 липня 2018, 16:56

У Туреччині в рамках розслідування вбивства посла Росії в Анкарі Андрєя Карлова заарештували колишнього співробітника поліції Уфука Р.

Про це пише Anadolu.

Заарештований навчався в одній поліцейській академії з убивцею російського дипломата – Мевлютом Алтинташем.

Слідство виявило, що Уфук Р. підтримував активний зв'язок з прихильниками проповідника Фетуллаха Гюлена і після завершення навчання в академії.

Заарештований також перераховував пожертви на діяльність руху Гюлена. Сам колишній співробітник поліції в ході допиту в прокуратурі Анкари відкинув зв'язок з гюленівцями.

Суд визнав його винним у причетності до діяльності терористичної організації.

Напад на посла Росії в Анкарі Карлова відбувся 19 грудня 2016 року в ході його виступу на відкритті виставки "Росія очима турків".

Нападника вбили в ході операції поліції. Російський посол помер від отриманих поранень.

У рамках розслідування замаху на російського дипломата до сьогоднішнього дня заарештовано кілька осіб, серед яких голова медіа-групи Guru Хайреддін Айдинбаш і організатор виставки, на якій був убитий посол РФ – Мустафа Тимур Озкан. Повідомлялося також, що серед заарештованих було троє співробітників поліції.

На початку квітня турецька влада видала ордери на арешт лідера руху FETÖ проповідника Фетхуллаха Гюлена і ще сімох людей, звинувативши їх у причетності до вбивства російського посла в Туреччини в 2016 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: