Туреччина звинуватила Гюлена у причетності до вбивства посла РФ

Понеділок, 2 квітня 2018, 16:19

Турецька влада видала ордери на арешт лідера руху FETÖ проповідника Фетхуллаха Гюлена і ще сімох людей, звинувативши їх в причетності до вбивства російського посла в Туреччини в 2016 році.

Про це повідомляє Hurriyet.

Прокуратура стверджує, що Мевлют Мерт Алтинташ, який скоїв вбивство посла Андрія Карлова, був членом організації Гюлена. Алтинташ був убитий поліцейськими під час спецоперації.

Турецька поліція вже заарештувала сім чоловік в ході розслідування вбивства Карлова. Підозрюваним пред'явлені звинувачення в співучасті в організації умисного вбивства і силовій спробі змінити конституційний порядок.

Відзначимо, що прокуратура винесла рішення про арешт Гюлена за день до візиту президента Росії Володимира Путіна до Туреччини.

Як відомо, Анкара також звинувачує Гюлена та його прихильників у спробі державного перевороту в Туреччині у 2016 році. Гюлен живе в добровільному вигнанні у США.

Нагадаємо, напад на посла Росії в Анкарі Андрія Карлова відбувся 19 грудня 2016 року під час виступу на відкритті виставки, організованої спільними зусиллями посольства Росії в Анкарі та муніципалітету столичного району Чанкая.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.