Армія Асада підняла сирійський прапор на кордоні з Голанськими висотами

фото
Четвер, 26 липня 2018, 20:01

Сирійські урядові сили підняли прапор країни на кордоні з окупованими Ізраїлем Голанськими висотами через чотири роки з тих пір, як вони в останній раз розміщувалися там.

Про це повідомляє AFP.

Сирійський центр з прав людини повідомив, що сили Башара Асада увійшли в буферну зону, що відокремлює сирійську територію від Голанських висот і підняли там прапор.

"Сили режиму підняли сирійський прапор над переходом Кунейтра, головним прикордонним пунктом з окупованими Голанами, через чотири роки після втрати контролю над територією", - сказав глава центру Рамі Абдель Рахман.

 

Він додав, що урядові війська і поліцейські підрозділи увійшли в зруйноване місто Кунейтра, яке знаходиться в буферній зоні, після того, як опозиційні сили покинули цей район.

Сирійське державне агентство Sana підтверджує, що підрозділи армії увійшли в стару частину міста Кунейтра, "а загони саперів приступили до розмінування мін і вибухових пристроїв".

Також повідомляється, що сирійська армія зайняла шість населених пунктів на північному заході провінції Дараа і південному сході провінції Кунейтра.

Нагадаємо, сирійські урядові війська 12 липня підняли державний прапор на центральній площі у місті Дар'а, що на південному заході країни.

Сирійська армія протягом останніх тижнів веде наступальну операцію, метою якої є захоплення частини південно-західної Сирії біля кордону з Ізраїлем, яка ще знаходиться в руках повстанців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.