Армія Сирії підняла прапор у місті, де почалося повстання проти Асада

фото
П'ятниця, 13 липня 2018, 09:49

Сирійські урядові війська 12 липня підняли державний прапор на центральній площі у місті Дар'а, що на південному заході країни.

Про це повідомляє сирійське державне агентство Sana.

Також повідомляється, що домовленостями повстанці та інші озброєні групи повинні здати свою середнє і важке озброєння.

"Ті, хто побажали залишитися, зможуть врегулювати правовий статус, а не згодні на примирення будуть вивезені", - йдеться у заяві.

 

Раніше центральна частина міста перебувала під контролем повстанців. Напередодні високопоставлена російська військова делегація увійшла в утримуваний повстанцями район Дар'а і почала переговори про його передачу під управління військ Башара Асада.

Близько 2 тисяч повстанців із сім'ями залишилося в цьому районі. Угода включає їхню евакуацію і здачу зброї.

Утім, спостерігачі відзначають, що підняття прапора було скоріше пропагандистською акцією. За досягнутою домовленістю з росіянами, опозиційні групи в місті складають важку зброю, крім того, у контрольованій повстанцями частині міста вивісять сирійський прапор, однак урядові війська не повинні входити в місто.

"Війська увійшли, встановили прапор, зробили фото та після цього пішли", - сказав керівник центру Сирійського центру моніторингу за дотриманням прав людини Рамі Абдель Рахман.

Поновлення контролю сирійського уряду над містом Дар'а має символічне значення для режиму Асада, оскільки саме звідси розпочалося повстання проти нього у 2011 році.

Таким чином Асад за вирішальної допомоги Росії та Ірану відновив контроль над більшістю сирійських територій, захоплених повстанцями з 2011 року, коли в країні почалася війна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.