Група депутатів зірвала початок пленарного засідання Європарламенту

Вівторок, 3 липня 2018, 14:28

Перекладачі загострили свою суперечку з приводу умов роботи в Європейському парламенті за допомогою деяких євродепутатів, затримавши початок пленарного засідання на близько 40 хвилин.

Про це пише Politico.

Група усних перекладачів і деякі парламентарі зайняли технічні приміщення, не дозволяючи увійти звукооператорам. Таким чином мікрофони не були включені, і прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов не міг виступити із запланованою промовою за підсумками головування Болгарії в Раді.

У підсумку Борисов виступив перед майже порожнім залом, в якому перебувала лише його команда, керівники фракцій парламенту і представники Єврокомісії.

Голова комісії Жан-Клод Юнкер, який взяв слово після Борисова, розкритикував євродепутатів за спробу зірвати початок засідання: "Це ненормально. Крапка".

"Цього ніколи не зробили б з паном Макроном або пані Меркель", - додав Юнкер, говорячи про президента Франції та канцлера Німеччини.

Минулого місяця усні перекладачі, які в прямому ефірі перекладають парламентські матеріали на 24 офіційні мови ЄС, розпочали кампанію акцій в спробі поліпшити свої умови праці. Вони протестують проти того, що вони називають "одностороннім" рішенням про зміну їхнього робочого часу, зокрема шляхом збільшення з семи до восьми годин максимального часу, який усні перекладачі проводять у своїх кабінках для усного перекладу парламентських засідань.

Юнкер раніше звинуватив ЄП у неповазі до малих країн після того, як лише невелика частина депутатів Європарламенту прийшла на промову мальтійського прем'єр-міністра. Тоді президент Європейського парламенту Антоніо Таяні сердито захищав парламент від критики Юнкера.

"На цей раз я з тобою згоден. Неприпустимо перешкоджати роботі парламенту", - сказав Таяні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.