Порошенко доручив МЗС посилити кримські санкції

Вівторок, 31 липня 2018, 11:19

Президент України привітав рішення Ради ЄС про запровадження санкцій проти 6 осіб, причетних до незаконного будівництва Керченського мосту, та доручив МЗС посилити роботу щодо кримських санкцій.

Про це президент написав на своїй сторінці у Facebook.

За словами глави держави, у поєднанні з червневим рішенням Ради ЄС продовжити увесь "кримський пакет" санкцій проти Росії до 23 червня 2019 року та історичною "Декларацією Помпео" Кремль отримав жорстку і потужну відповідь на питання приналежності та статусу Криму.

"Доручив МЗС посилити роботу щодо подальшого ужорсточення санкцій проти російського агресора та будь-яких фізичних чи юридичних осіб, які пов’язані зі спробою анексії та тимчасової окупації українського Криму", - додав Порошенко.

Як повідомлялося, Євросоюз запровадив санкції проти російських компаній, які брали участь у будівництві Керченського мосту.

З 31 липня під європейськими санкціями перебувають дві компанії Аркадія Ротенберга - ПАТ "Мостотрест" і ТОВ "Стройгазмонтаж". Обидві компанії раніше вже були внесені до американського списку санкцій.

Також під санкції ЄС потрапили АТ "Інститут Гипростроймост - Санкт-Петербург", АТ "Суднобудівний завод "Залив", ТОВ "Стройгазмонтаж - Мост", вологодське АТ "ВАД".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.