Німеччина видала РФ ключового фігуранта кокаїнової справи в Аргентині

Вівторок, 31 липня 2018, 12:26

Німеччина видала Росії бізнесмена Андрія Ковальчука, якого слідство вважає організатором контрабанди кокаїну з Аргентини в Росію.

Як повідомив "Интерфаксу" його адвокат Володимир Жеребенков, минулої п'ятниці Ковальчук був екстрадований в Москву.

"У п'ятницю його доставили літаком з Берліна. Сьогодні йому було очно пред'явлено звинувачення, пред'явлене до цього заочно - все те ж саме, що і було, нічого не змінилося", - повідомив агентству Жеребенков у понеділок.

За його словами, зараз Ковальчук перебуває у спецблоці слідчого ізолятора "Матроська тиша". На думку захисту, процедура екстрадиції Ковальчука в Росію була порушена.

"Чесно кажучи, німецькі адвокати в шоці. Третього числа суд дав дозвіл на його екстрадицію, шостого вони отримали повідомлення - відповідно, термін на оскарження спливав 6 серпня. Сьогодні саме його адвокат збирався подати скаргу, і яким чином він був екстрадований до закінчення терміну оскарження, вони самі там не можуть зрозуміти", - пояснив адвокат.

У грудні 2017 року внаслідок проведення міжнародної операції в Москві на місці злочину при отриманні партії наркотику, виявленої в посольстві РФ в Буенос-Айресі і повністю заміненої на муляжі, було затримано трьох громадян Росії. Їм пред'явлено звинувачення в замаху на контрабанду наркотичних засобів і спробі незаконного виробництва, збуту або пересилання наркотичних засобів в особливо великому розмірі. В цілому з незаконного обігу вилучено понад 362 кг кокаїну.

В кінці лютого стало відомо, що за звинуваченням в цих злочинах в грудні 2017 року у Москві під варту були взяті громадяни Росії Абянов, Худжамов і Калмиков. Ніхто з них свою провину не визнає.

Ймовірний організатор контрабанди Ковальчук за аналогічним звинуваченням був оголошений в міжнародний розшук і за санкцією Тверського суду в січні заарештований заочно. 1 березня він був затриманий поліцією в передмісті Берліна у себе вдома.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.