Клімкін підтримав ідею "європейського Мюллера" для розслідування впливу РФ

Вівторок, 31 липня 2018, 12:42

Міністр закордонних справ України підтримав ідею створення у ЄС комісії для розслідування впливу РФ на європейські демократії.

Таку думку Павло Клімкін висловив у Twitter, коментуючи готовність депутата Європейського парламенту Гі Вергофстадта ініціювати відповідне розслідування за зразком США.

Голова української дипломатії привітав початок дискусії про російський вплив у Європі, проте наголосив на необхідності термінових кроків.

"Нарешті Європа починає дискусію про російський вплив. Але ситуація тут набагато складніша, ніж в США. Потрібні термінові та амбітні рішення на загальноєвропейському та національних рівнях. І, звісно, спеціальна комісія для розслідування", - зауважив Клімкін.

Спецпрокурор США Роберт Мюллер очолює розслідування втручання РФ у президентські вибори в 2016 році та можливу змову кампанії президента Дональда Трампа з росіянами.

Депутат Європейського парламенту Гі Вергофстадт готовий ініціювати розслідування щодо впливу дезінформації РФ та іншого кремлівського втручання на європейські демократії. Політик висловив пропозицію створити у Європі посаду спецпрокурора за зразком США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: