Німецькі неонацисти внесли до "списків ворогів" 25 тисяч осіб

Вівторок, 31 липня 2018, 16:08

Німецькі правоохоронці у ході обшуків, починаючи з 2011 року, виявили у членів праворадикальних рухів "списки ворогів", у яких зазначені паспортні дані, адреси і телефони 25 тисяч осіб.

Про це пише NTV.

У представників неонацистського угруповання "Націонал-соціалістичне підпілля" (NSU) виявили списки, що містять близько 10 тисяч прізвищ. Списки з 32 імен були виявлені після затримання військовослужбовця Бундесверу Франко А. і двох його спільників. Найбільше даних було вилучено у членів правої екстремістської групи "Північний хрест" (Nordkreuz) в 2017 році. 

У той же час неясно, наскільки реальна небезпека нависла над тими, хто потрапив в ці списки. Фігурантів не попереджали про потенційну загрозу.

Починаючи з 2011 року, Федеральне відомство з кримінальних справ (BKA) інформувало про потенційну небезпеку тільки трьох політиків, які вказані у "списках ворогів". У той же час як у випадку з NSU, так і після затримання Франко А., ВКА поінформувало правоохоронні органи федеральних земель про існуючі списки. Як випливає з відповіді уряду, саме земельні відомства відповідальні за інформування осіб, які опинилися потенційною мішенню екстремістів.

Опозиція розкритикувала уряд за рішення не інформувати осіб, що потрапили до списків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: