Туреччина постачатиме Україні безпілотні авіакомплекси й обладнання для зв'язку

Середа, 4 липня 2018, 13:16

Україна і Туреччина підписали меморандум про постачання українській стороні безпілотних авіаційних комплексів і створення спільного підприємства.

Про це повідомила прес-служба РНБОУ.

Сторони домовилися про передачу Міністерству оборони України технологій і програмного забезпечення у сфері зв'язку та підписали відповідну компенсаційну (офсетну) угоду. Представники Туреччини підтвердили зацікавленість у придбанні українських літаків Ан-178.

Також домовилися про розвиток співпраці над безпілотними системами озброєння, зокрема йшлося про можливості створення спільного конструкторського бюро (КБ) із розробки нових зразків двигунів для броньованої техніки.

Українсько-турецьку комісію з питань військово-технічного співробітництва з української сторони очолює заступник міністра оборони Ігор Павловський. У засіданні комісії також взяли участь перший заступник секретаря РНБОУ Олег Гладковський, керівник держконцерну "Укроборонпром" Павло Букін, представники державних та приватних компаній в оборонній сфері України та Туреччини.

Зазначимо, раніше суд залишив на посаді заступника міністра оборони Ігоря Павловського, якого підозрюють у причетності до розтрати 149 мільйонів гривень через схеми із закупівлями палива.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.