Отруєння неподалік Солсбері: поліція заявила про відсутність загрози для жителів

Середа, 4 липня 2018, 13:36

Британська влада вважає, що у місті Еймсбері немає ризику для здоров'я місцевих жителів після того, як двоє громадян були знайдені без свідомості через вплив невідомої речовини.

Про це повідомляє поліція графства Вілтшір із посиланням на інформацію Міністерства охорони здоров’я.

"Виходячи з кількості потерпілих, що постраждали, не вважається, що існує значний ризик для здоров'я широкої громадськості. Ситуація буде постійно оцінюватися із надходженням додаткової інформації", - йдеться у повідомленні поліції у Twitter.

Правоохоронці також повідомили, що продовжують розслідувати інцидент Еймсбері.

"Підозрюється, що 2 людини потрапили під вплив невідомої речовини. Як тільки ми отримаємо додаткову інформацію, ми опублікуємо його в соціальних медіа та на сайті поліції", - йдеться у повідомленні.

Місто Еймсбері знаходиться приблизно за 10 кілометрів від Солсбері, де на початку березня колишній співробітник ГРУ РФ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були знайдені без свідомості.

Їх отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новічок", розробленою за часів "холодної війни". Лондон звинуватив в отруєнні Росію, хоча Кремль заперечує будь-яку причетність.

Протягом декількох тижнів британські служби очищували місця, де перебували Скрипалі у день отруєння, та де міг залишатися нервовий агент.

18 травня стало відомо, що Сергій Скрипаль вийшов з лікарні. Юлію Скрипаль виписали 9 квітня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.