У Молдові з 2021 року планують заборонити одноразовий пластиковий посуд

Середа, 4 липня 2018, 16:02

З 1 січня 2021 року в Молдові планують заборонити одноразовий пластиковий посуд: тарілки, склянки, столові прибори і палички.

Відповідні поправки до закону "Про внутрішню торгівлю" і Кодексу про правопорушення схвалила парламентська юридична комісія з призначень та імунітету, повідомляє видання NewsMaker з посиланням на прес-службу парламенту.

Карати порушників пропонують штрафами – до 4,5 тисяч леїв (близько 7 тисяч грн) для фізичних осіб і до 12 тисяч леїв (майже 19 тисяч грн) для юридичних.

Автори проекту - незалежні депутати і депутати від Ліберальної і Народної Європейської партій - відзначають, що поправки допоможуть виключити з обороту пластик, який розкладається 400 років і не переробляється.

Замість цього пропонується використовувати одноразовий посуд, вироблений з перероблених продуктів - паперу, кукурудзяної муки, цукру, пшениці, цукрових буряків, цукрової тростини, крохмалю і інших матеріалів.

У законі "Про внутрішню торгівлю" та Кодексі про правопорушення вже є поправки, які забороняють з 1 січня 2019 року використання і продаж щільних пластикових пакетів. До 2021 року черга дійде і до найтонших.

Як повідомлялося, у Євросоюзі планують заборонити виготовлення одноразових пластикових продуктів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: