Велика Британія: нове отруєння біля Солсбері спричинив "Новічок"

фото
Четвер, 5 липня 2018, 08:20

Отруєння двох осіб ​​поблизу британського Солсбері викликане нервово-паралітичною речовиною "Новічок".

Про це заявив помічник комісара Скотланд-Ярду Ніл Басу.

"Після детального аналізу зразків ми можемо підтвердити, що на чоловіка і жінку вплинув нервово-паралітичний газ "Новічок", який був ідентифікований як та ж нервова отрута, що уразила Юлію та Сергія Скрипалів", - йдеться у заяві.

Водночас у поліції не стверджують, що нове отруєння викликане нервовим агентом з тієї ж партії "Новічка", яка була використана при замаху на Скрипалів.

44-річна Дон Стерджесс з Солсбері і 45-річний Чарлі Роулі з Еймсбері перебувають у критичному стані в районній лікарні Солсбері, де раніше лікувалися Скрипалі.

 

"Однак я хочу запевнити громадськість, що немає ніяких доказів того, що чоловік або жінка нещодавно відвідували якісь місця, які були дезактивовані після замаху на вбивство Сергія і Юлії Скрипалів", - зазначив Басу.

Близько 100 детективів з контртерористичного поліцейського підрозділу нині працюють над розслідуванням разом з колегами з поліції Уїлтшира.

Раніше повідомлялося, що у сусідньому з британським Солсбері місті були виявлені дві людини без свідомості

На початку березня колишній співробітник ГРУ РФ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені без свідомості в Солсбері.

Їх отруїли нервовим агентом епохи холодної війни, за що уряд звинуватив Росію, зануривши двосторонні відносини на новий мінімум, хоча Кремль заперечує будь-яку причетність.

Протягом декількох тижнів британські служби очищували місця, де перебували Скрипалі у день отруєння, та де міг залишатися нервовий агент. 

18 травня стало відомо, що Скрипаль вийшов з лікарні. Юлію Скрипаль виписали 9 квітня.

Поліція продовжує розслідування інциденту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.