Російські спецслужби місяцями стежили за Скрипалями - ЗМІ

Четвер, 5 липня 2018, 11:59

Британія вважає, що російські спецслужби кілька місяців стежили за Сергієм і Юлією Скрипалями, перш ніж вони були отруєні в Солсбері.

У листі, адресованому країнам НАТО, Лондон стверджує, що російські спецслужби зламали електронну пошту Юлії Скрипаль ще в 2013 році, повідомляє BBC.

Хоча через чотири місяці після отруєння в Солсбері поліція наразі не повідомляє, чи вдалося встановити підозрюваних у нападі, звинувачення на адресу Росії засновані в основному на даних британських спецслужб.

З’ясувалося, що і за Сергієм, і за Юлією Скрипалями російські спецслужби стежили протягом кількох місяців.

Експерти вивчили мобільний телефон Юлії Скрипаль намагаючись зрозуміти, чи не проникли в нього хакери. Таким чином їм могло би бути відомо про кожен її крок.

Наразі не відомо, чи було спостереження за Скрипалями виявлене до нападу на них, і чи повинно це було призвести до підвищеного рівня захисту.

На початку березня колишній співробітник ГРУ РФ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені без свідомості в Солсбері.

Їх отруїли нервовим агентом епохи холодної війни, за що уряд звинуватив Росію, зануривши двосторонні відносини на новий мінімум, хоча Кремль заперечує будь-яку причетність.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.