Бронетехніка під прапорами Росії підійшла до йорданського кордону - ЗМІ

П'ятниця, 6 липня 2018, 12:36

Бронетехніка і танк під російським прапором прямували до прикордонного переходу Насіб між Йорданією і Сирією.

Про це Reuters повідомили кілька свідків біля пункту перетину кордону.

Вони сказали, що помітили конвой на військовій дорозі, що веде до контрольованого повстанцями контрольно-пропускного пункту, до якого сирійська армія просувалася з четверга.

Сирійські повстанці оголосили про повернення до переговорів з Росією після важких бомбардувань в південно-західній провінції Дераа, які російська і сирійська авіація відновила у ніч на 5 липня, здійснивши понад 600 авіаударів за 15 годин.

Повстанці обіцяли скласти зброю в обмін на врегулювання їхнього статусу в мирній угоді, а Росія вимагає фактично принизливої капітуляції.

Президент Сирії Башар Асад і його союзники борються за повернення південного заходу, одного з останніх опорних пунктів повстанців в Сирії разом з регіоном на північному заході, що межує з Туреччиною.

Двотижневий наступ Асада, підтриманий російською авіацією, довзолив зайняти великий шматок повстанської території на північний схід від провінційної столиці Дераа, ряд міст здався.

Бойові дії і повітряні удари вже змусили понад чверть мільйона осіб покинути свої домівки на південному заході Сирії, заявила Організація Об'єднаних Націй.

Регіон є політично чутливим через його розташування поблизу Ізраїлю і Йорданії і існування там угоди про "деескалацію", узгодженої між США, Йорданією і союзником сирійського уряду Росією.

Йорданія, яка прийняла понад півмільйона переміщених сирійців з початку війни, і Ізраїль заявили, що вони не відкриють свої кордони для біженців.

Президент Сирії Башар Асад неодноразово обіцяв повернути "кожен дюйм" прикордонних з Йорданією та Ізраїлем частин Сирії, зокрема окупованих Ізраїлем Голанських висот.

Сполучені Штати раніше пригрозили, що здійснять "тверді і належні заходи" у відповідь на порушення сирійським урядом перемир'я, але повстанці заявили, що США сказали їм не чекати ніякої американської військової підтримки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.