Папуа Нова Гвінея відкликала визнання Косова

П'ятниця, 6 липня 2018, 12:57

Папуа Нова Гвінея передала Сербії ноту про відкликання визнання незалежності Косова, поки триває діалог Пріштіни з Белградом.

Про це передає РТС.

"З огляду на нинішні обставини, Папуа Нова Гвінея визнає, що діалог між Белградом і Пріштіною триває під егідою Європейського Союзу, і що цей діалог досяг прогресу на шляху до визначення остаточного статусу Косова", - йдеться у ноті.

Папуа Нова Гвінея стала шостою країною, яка відкликала визнання Косова, після того, як це зробили Суринам, Сан-Томе і Принсіпі, Гвінея-Бісау, Бурунді і Ліберія. 

Міністр закордонних справ Сербії Івіца Дачич зазначив, що ці шість країн мають загальну площу 800 тис. квадратних кілометрів, що в десять разів більше, ніж територія Сербії, і 25 мільйонів мешканців.

"Дуже часто існує зневажливе ставлення до цих країн, кажуть, що вони малі і незначні. Нібито були суттєвими, коли вони визнали Косово, і тепер, коли відкликають, є несуттєвими... Це великий успіх для нашої країни", - сказав глава МЗС.

Як відомо, Євросоюз веде переговори про вступ із Сербією з 2014 року, але Брюссель наголошує, що жоден майбутній член ЄС не може мати територіальних або прикордонних суперечок.

Сербія не визнає незалежності Косова, проголошеної в 2008 році. Президент Сербії Александар Вучич наполягає: будь-яка майбутня угода з Косовом повинна бути результатом компромісу, ймовірно, референдуму. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: