Німеччина суттєво збільшить видатки на оборону

Субота, 7 липня 2018, 10:14

Німецький уряд на засіданні у п'ятницю, 6 липня, схвалив проект федерального бюджету на наступний рік.

Як повідомляє DW, oбсяг доходів та видатків бюджету заплановано на рівні 356,8 мільярда євро, що на 13 мільярдів більше, ніж у бюджеті-2018, який Бундестаг остаточно ухвалив лише напередодні.

Передбачається, що федеральний бюджет шостий рік поспіль буде бездефіцитним. У ньому закладене збільшення щомісячної допомоги на дітей на 10 євро з липня, а також податкові послаблення для родин з дітьми.

Бюджетом передбачено збільшення дотацій на пенсійні виплати, а також мільярдні інвестиції в транспортну інфраструктуру. Очікується, що держборг Німеччини наступного року вперше за 17 років впаде нижче позначки у 60 відсотків від ВВП - цей показник прописаний в якості критерію стабільності для держав Єврозони.

Чи не найбільше зростання видатків передбачене на оборонну сферу - 42,9 мільярда євро, що приблизно на чотири мільярди євро більше, ніж цього року. Раніше канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що до 2020 року Німеччина планує підвищити оборонний бюджет до рівня 1,5 відсотка від ВВП.

Міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн раніше наполягала не необхідності виділити до кінця поточної каденції парламенту у 2021 році для Бундесверу на 15 мільярдів євро більше, ніж передбачено в бюджетному плані.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: