Франція і Єгипет розійшлися у версіях аварії літака EgyptAir

Субота, 7 липня 2018, 13:53

Французьке Бюро з розслідування і аналізу безпеки цивільної авіації (BEA) назвало імовірною причиною катастрофи літака A320 авіакомпанії EgyptAir пожежу в кабіні пілотів.

Як повідомило агентство AFP, французькі експерти проте не можуть встановити причину загоряння, пише RFi.

Літак A320 авіакомпанії EgyptAir зазнав аварії в Середземному морі між грецьким островом Крит і узбережжям Єгипту в ніч на 19 травня 2016 року, виконуючи рейс з Парижа до Єгипту. На борту перебували 66 осіб, серед яких було сорок єгиптян і 15 громадян Франції, а також громадяни інших держав.

Раніше висловлювалася версія, що міг спалахнути мобільний телефон або планшет. Єгипетські слідчі, в свою чергу, заявляли, що вважають пріоритетною версію вибуху бомби на борту літака.

Офіційно розслідуванням авіакатастрофи займається єгипетська сторона. Дані розшифровки знайдених на місці катастрофи "чорних ящиків" показали, що незадовго до аварії на борту спрацювали детектори диму. Французьке слідство в якості однієї з версій називало можливі технічні несправності.

Єгипетська сторона наполягає на версії теракту і заявила, що на останках загиблих пасажирів літака "Єгипетських авіаліній" знайдено сліди вибухових речовин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: