У Британії - перша загибла через хімічну атаку з використанням "Новічка"

Понеділок, 9 липня 2018, 08:09

44-річна Дон Стерджесс померла у лікарні, де вона перебувала після того, як 30 червня зазнала впливу нервово-паралітичної речовини "Новічок" у містечку Еймсбері.

Про це повідомляє ВВС.

"Це шокуюча та трагічна новина. Стерджесс залишила свою сім'ю, включаючи трьох дітей, і наші думки та молитви пов'язані з ними в цей надзвичайно складний час", - сказав глава антитерористичної поліції Великої Британії Нейл Басу.

Дон Стерджесс
Дон Стерджесс

Британська поліція відкрила розслідування за статтею "вбивство".

45-річний Чарлі Роулі, який також потрапив під вплив отруйної речовини, залишається у критично важкому стані у лікарні.

Прем’єр-міністр Тереза ​​Мей сказала, що вона була "вражена та шокована" смертю Стерджесс. "Уряд прагне надавати повну підтримку місцевій громаді, оскільки вона займається цією трагедією", - сказала вона.

Співробітники поліції все ще намагаються з'ясувати, як саме Стерджесс і Роулі зазнали впливу речовини. Тести підтвердили, що вони торкнулися руками забрудненого предмета.

У неділю мати Дон Стерджесс заявила у ЗМІ, що її дочці не надають якісної медичної допомоги через те, що вона "нікому не потрібна алкоголічка" і не є таким же важливим пацієнтом, як екс-шпигун Сергій Скрипаль.

Дон і її бойфренд Роулі (теж алкозалежний), були знайдені без свідомості в Еймсбері і їх доставили у критичному стані до районної лікарні міста Солсбері, де раніше лікувалися Сергій та Юлія Скрипаль.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.