Отруєння "Новічком": поліція у захисних костюмах обшукує будівлю в Еймсбері

фото
П'ятниця, 6 липня 2018, 18:02

Співробітники британської поліції у спеціальних захисних костюмах перевіряють сьогодні хостел для безхатьків, де знайшли двох постраждалих, які отруїлися речовиною "Новічок".

Про це повідомляє Reuters.

Поліція перевіряє будинок у містечку Еймсбері. Журналісти бачили чотирьох експертів, які входять у будівлю з чорного входу в захисних костюмах.

 
фото - Reuters

Один з чотирьох слідчих ніс великий синій контейнер, який, ймовірно, використовують для перевезення зразків і забруднених предметів, які можливо знайдені всередині.

Раніше у поліції повідомили, що британська пара отруїлася речовиною "Новічок" у місті Еймсбері після контакту із зараженим предметом.

44-річна Дон Стерджесс з Солсбері і 45-річна Чарлі Роулі з Еймсбері після того, як їх знайшли без свідомості, перебувають у критичному стані в районній лікарні Солсбері, де раніше лікувалися Сергій і Юлія Скрипаль.

У поліції зазначали, що нове отруєння сталося не через спланований замах. Британська влада не звинувачувала Росію в причетності до нового інциденту, заявивши, що їхнє робоче припущення полягає в тому, що британці були отруєні слідами нервово-паралітичної речовини, що залишилися від першого нападу.

Водночас глава МВС Британії Саджид Джавід закликав Росію пояснити нове отруєння "Новічком" британців у графстві Вілтшир. 

МЗС РФ вважає нове отруєння в Британії "брудною політичною грою".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.