Британія про нове отруєння "Новічком": РФ має пояснити, що відбулося

Четвер, 5 липня 2018, 15:42

Голова МВС Великої Британії Саджид Джавід закликав Росію пояснити отруєння "Новічком" після того, як у британському Вілтширі від цієї нервово-паралітичної речовини у суботу постраждали двоє британців.

Про це повідомляє BBC.

Джавід заявив, що речовина, від якої потерпіли британці, була того ж типу, якою отруїли колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля в березні.

Він повідомив, що сотня співробітників по боротьбі з тероризмом беруть участь у розслідуванні нового випадку отруєння разом з поліцією Вілтшира.

"Абсолютно неприйнятно, щоб наші люди або навмисне, або випадково ставали цілями, та щоб наші вулиці, парки і міста ставали місцем для скидання отрути", - сказав він, звертаючись до депутатів.

"Настав час російській державі виступити і чітко пояснити, що сталося", - додав міністр.

Джавід також повідомив, що Британія проконсультується з союзниками про можливу відповідь Росії на останній випадок отруєння у Вілтширі.

Двоє британців залишаються у критичному стані після того, як їх було виявлено без свідомості у сусідньому місті з британським Солсбері. Британія чекає від РФ роз’яснень після нового отруєння "Новічком".

Робоче припущення британської влади полягає в тому, що британці були отруєні речовиною, що залишилися від нападу на Скрипалів.

Велика Британія звинуватила в спробі вбивства Скрипалів Росію. Москва свою причетність заперечує.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.