Мати отруєної у Британії жінки дала гнівне інтерв'ю ЗМІ: поліція приховує правду

Неділя, 8 липня 2018, 11:15

Мати 44-річної Дон Стерджесс з Солсбері, отруєної нервовим агентом "Новічок", заявила, що її дочці не надають якісної медичної допомоги через те, що вона "нікому не потрібна алкоголічка" і не є таким же важливим пацієнтом, як екс-шпигун Сергій Скрипаль.

Про це пише Daily Mail.

Мати звинувачує поліцію за те, що вона "тримає сім'ю в темряві", не надаючи деталей щодо отруєння. За її словами, Дон потрапила в полон алкогольної залежності після перенесеної післяпологової депресії.

 
Дон Стерджесс

Дон і її бойфренд, 45-річний Чарлі Роулі (теж алкозалежний), були знайдені без свідомості в Еймсбері і перебувають у критичному стані в районній лікарні Солсбері, де раніше лікувалися Скрипалі.

Вони перебувають в одній палаті. Дон підключили апарат штучного дихання. Лікарі сказали, що її стан тяжкий, і що вона може не вижити.

Мати Стерджесс роздратована, тому що протягом декількох днів поліція говорила їй, що у Дон стався серцевий напад. Вона відчуває, що їй не розкрили всі деталі історії.

4 липня британська поліція заявила про отруєння під Солсбері двох осіб нервовим агентом "Новічок" - тим же типом речовини, якою в березні отруїли колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його дочку Юлію.

Британський уряд у застосуванні "Новічка" проти Скрипалів звинуватив Росію, зануривши двосторонні відносини на новий мінімум, хоча Кремль заперечує будь-яку причетність. 

При цьому британська влада не звинувачувала Росію в причетності до нового інциденту, заявивши, що їхнє робоче припущення полягає в тому, що британці були отруєні слідами нервово-паралітичної речовини, що залишилися від первісного нападу. Водночас глава МВС Британії Саджид Джавід закликав Росію пояснити отруєння "Новічком" двох британців у графстві Вілтшир. 

МЗС РФ вважає нове отруєння в Британії "брудною політичною грою".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: