ЄС чекає зміни суперечливої поправки у законі про Антикорсуд

Понеділок, 9 липня 2018, 17:03

У ЄС очікують на зміну суперечливої поправки у законі про Антикорупційний суд, згідно з якою новостворений суд не може розглядати апеляції на рішення, схвалені у судах загальної юрисдикції.

Про це йдеться у спільній заяві саміту Україна-ЄС, текст якої є у розпорядженні "Європейської правди".

Лідери України та ЄС у цьому документі "привітали ухвалення закону про Вищий антикорупційний суд", але погодилися, що чинний закон доведеться змінити.

"Ми з нетерпінням очікуємо швидкого ухвалення необхідних поправок, що гарантують його юрисдикцію щодо апеляції на рішення судів першої інстанції", - зазначено у декларації.

Окремо лідери привітали намір Порошенка забезпечити повне функціонування суду до кінця 2018 року.

Як повідомлялося, Міжнародний валютний фонд також очікує від України скасування суперечливої норми про апеляцію в законі "Про Вищий антикорупційний суд".

7 червня Верховна Рада ухвалила закон №7440 про Вищий антикорупційний суд України. За проголосували 315 народних депутатів. Президент Петро Порошенко підписав його 11 червня.

В опублікованому законі з’явилася правка, яка встановлює, що апеляції щодо справ НАБУ, які суди вже розглядають зараз, розглядатимуть у судах загальної юрисдикції, а не в Антикорупційному суді.

Детальніше про схвалений документ читайте на сайті Європравди у публікації: "Росія - агресор, але з корупцією треба боротися: повний текст заяви саміту Україна-ЄС".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.