Заборона на паранджу в Данії вступила в силу на тлі протестів

Середа, 1 серпня 2018, 16:17

Прихильники та супротивники заборони Данії на одяг, що закриває обличчя, зокрема ісламські вуалі, такі як нікаб або паранджа, зіткнулися в словесних баталіях, коли закон набув чинності 1 серпня.

Про це пише The Guardian.

Маркус Кнут з правлячої ліберальної партії Venstre заявив, що одяг, який носили деякі консервативні мусульманські жінки, був "дуже гнітючим".

Саша Андерсен з групи активістів Партії повстанців запланував демонстрацію на 1 серпня проти того, що він назвав "дискримінаційним" заходом проти групи меншин. Групи, які підтримують заборону, також планують об'єднатися.

Данські парламентарі в травні схвалили закон, представлений правоцентристською правлячою коаліцією, який ускладнив правила надання притулку та імміграції.

У 2016 році Данія прийняла закон, що зобов'язує новоприбулих прохачів притулку здавати цінні речі, такі як ювелірні вироби, золото, для оплати їхнього перебування в країні.

Інші європейські країни ввели аналогічні заборони, стверджуючи, що вони не спрямовані на якусь конкретну релігію, але не забороняють хустки, тюрбани або традиційну єврейську кіпу - тобто одяг, який не покриває обличчя.

Закон дозволяє людям закривати обличчя, коли є "доцільні обставини", такі як холодна погода чи дотримання юридичних вимог, таких як використання мотоциклетних шоломів, необхідних згідно з Правилами дорожнього руху.

Вперше порушники ризикують отримати штраф у розмірі 1000 крон ($120). Повторні правопорушення можуть спричинити за собою додаткові штрафи в розмірі до 10 000 крон або тюремне ув'язнення на строк до шести місяців.

Будь-хто, хто змушує кого-небудь носити одяг, що закриває обличчя, за допомогою сили або погроз, може бути оштрафований або засуджений до двох років позбавлення волі. Аналогічні закони діють в Австрії, Франції та Бельгії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: