У Берліні хочуть збудувати готель на місці "Чекпойнту Чарлі"

Четвер, 2 серпня 2018, 14:08

У Берліні збираються перебудувати відомий прикордонний перехід "Чекпойнт Чарлі" в приміщення з готелем Hard Rock і квартирами.

Про це повідомляє The Times.

"Чекпойнт Чарлі" - один з найвідоміших пунктів перетину кордону між Східним і Західним Берліном за часів холодної війни. Він знаходився прямо в центрі міста, розділеного тоді Берлінською стіною.

Берлінці описують нинішній "Чекпойнт Чарлі" як обшарпаний район з сувенірними кіосками та несправжньою прикордонної будкою армії США з мішками з піском і акторами, одягненими як охоронці, які позують для туристичних фото.

 

У декількох метрах від місця, де східнонімецькі охоронці перевіряли транспортні засоби, сумки і проїзні документи, тепер закинута територія. Залишився знак із написом: "Ви залишаєте американський сектор". Сторожова вежа була демонтована у 2000 році, щоб звільнити місце для магазинів.

Земля належить Берліну, і місто вже погодилося з планом приватної інвестиційної групи Trockland щодо будівництва квартир, офісів, ресторанів і 380-кімнатного готелю. Також було запропоновано будівництво музею часів холодної війни.

Виконавчий директор Trockland Хескель Натаніель заявив, що "це не проект нерухомості, а трансформація".

"Можна бачити, що є різні думки з питання: Що таке Берлін? Капіталізм або соціалізм? Це займе час, перш ніж Берлін визначить себе", - сказав він.

Опоненти проекту кажуть, що пам'ятне місце часів холодної війни приносять в жертву комерційним інтересам.

"Мова йде про те, чи буде Чекпойнт Чарлі деградувати до проекту нерухомості з торговим пунктом або у нього є майбутнє як історичного місця, яке близьке до людей. Остання перспектива буде відповідати обіцянці Берліна стати містом свободи та творчості", - заявили архітектор Тереза ​​Кейлхакері і планувальник міста Крістоф Зоммер.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.