У парламенті Словаччини планують засудити візит місцевих політиків до Криму

Четвер, 2 серпня 2018, 14:46

Комітет словацького парламенту з закордонних справ планує обговорити візит місцевих політиків до окупованого Криму і відкинути легітимацію ними анексії українського півострова.

Про це повідомляє видання Aktuality.

Наступного тижня комітет збереться на зустріч, єдиним питанням якої є засудження легітимації словацькими політиками незаконної анексії і окупації Криму. Дискусію ініціювала голова комітету Катаріна Сефалвайова та депутат Мартін Клус.

За результатами зустрічі комітет планує прийняти заяву на підтримку офіційної позиції МЗС Словаччини, Євросоюзу та НАТО.

"Жодна з партій не визнає результати незаконного референдуму у Криму, проведеного в березні 2014 року. Приєднання півострова до Росії порушило основні принципи міжнародного права і підірвало суверенітет та територіальну цілісність України" - йдеться у проекті заяви.

Документ визнає Крим територією України і відкидає будь-які спроби легітимації окупації півострова в тому числі і шляхом візитів словацьких політиків, здійснених без згоди української влади.

Як відомо, з 1 серпня з візитом в окупованому Криму перебуває словацька делегація на чолі з депутатом Петром Марчеком. Він став єдиним політиком, який прибув до анексованого Криму. Четверо інших депутатів, які планували візит, зрештою скасували його. З Марчеком прибули також 10 словацьких підприємців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.