Меркель не бачить термінової необхідності допомагати Туреччині з валютною кризою

Понеділок, 20 серпня 2018, 16:19

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила своїм християнським демократам, партії ХДС, що не бачить термінової необхідності пропонувати фінансову допомогу Туреччини, щоб полегшити її валютну кризу.

Про це заявила генеральний секретар партії, передає Reuters.

"Вона ще раз дала зрозуміти, що не бачить в цей момент необхідності спеціальної допомоги Туреччині", - сказала Аннегрет Крамп-Карренбауер журналістам після засідання зустрічі ХДС з участі Меркель.

Меркель раніше заявила, що Німеччина хоче бачити економічне процвітання Туреччини і що Анкара повинна забезпечити незалежність свого Центрального банку для порятунку ліри.

У свою чергу міністр економіки Німеччини Пeтер Альтмаєр розкритикував санкції США проти Туреччини.

Турецька ліра втратила 20% своєї вартості проти долара після рішення США подвоїти тарифи на імпорт сталі та алюмінію.

Центробанк Туреччини запровадив заходи на ринку іноземних валют для порятунку ліри, яка встановила новий рекорд падіння.

За цей рік турецька ліра вже втратила 40% своєї вартості, здебільшого через хвилювання про розширення президентського впливу на економіку та конфлікт зі Сполученими Штатами.

"Не забувайте, якщо у них є їхні долари, у нас є наші люди, наш бог", - заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган і закликав громадян обмінювати долари і євро на національну валюту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: