Меркель розповіла Порошенку про результати переговорів з Путіним

Понеділок, 20 серпня 2018, 17:11

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Про це повідомляє прес-служба глави української держави.

"Федеральний канцлер проінформувала про результати переговорів з президентом Росії, які відбулися напередодні у Німеччині. Глава української держави закликав активізувати зусилля задля звільнення українських заручників, яких незаконно утримують на території Росії та окупованих нею територіях", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Порошенко і Меркель домовилися про продовження консультацій на рівні міністрів закордонних справ "нормандського формату" щодо миротворчої місії ООН на окупованій частині Донбасу.

"Було обговорено низку питань двостороннього порядку денного та домовлено продовжити контакти на найвищому рівні", - додали у прес-службі Порошенка.

Переговори Путіна і Меркель пройшли 18 серпня у резиденції Мезеберг поблизу Берліна.

Перед зустріччю глава МЗС ФРН Гайко Маас заявив, що має "стриманий оптимізм" щодо введення миротворчої місії ООН в зону конфлікту на сході України.

Після зустрічі у Путіна заявили, що саміт "нормандської четвірки" за участю лідерів України, Франції, Росії та Німеччини може відбутися в Парижі, але затвердженої дати його проведення наразі немає.

Як відомо, Україна наполягає на введенні місії ООН на всю територію непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей, зокрема й на кордон з РФ, проте Москва каже, що миротворці повинні розміщуватися лише на лінії розмежування сторін і мати функцію охорони вже існуючої місії ОБСЄ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: