Німеччина: працівники заробляють менше і працюють довше на колишньому комуністичному сході

Вівторок, 21 серпня 2018, 13:05

Працівники у колишніх комуністичних землях Східної Німеччини працюють довше і заробляють менше, ніж їхні співвітчизники на заході країни.

Про це пише DPA з посиланням на федеральні та земельні дані.

У землях колишньої Східної Німеччини графік працівників у 2017 році у середньому був на 67 годин довший, ніж на Заході, свідчить статистика.

У той же час річна валова заробітна плата на одного працівника в десяти західних землях становила трохи більше 35 тис. євро - майже на 5000 євро вище середньої заробітної плати на сході.

Західна Німеччина і колишня комуністична Східна Німеччина офіційно возз'єдналися 1990 року, через рік після падіння Берлінської стіни. Економічний розрив зберігався протягом багатьох років після возз'єднання, навіть коли так званий збір солідарності стягувався з кожного німецького платника податків, щоб допомогти стимулювати розвиток економіки та інфраструктури на сході.

Кількість робочих місць в Німеччині досягла рекордно високого рівня у другому кварталі 2018 року, що підкреслює силу ринку праці, який стимулює зростання заробітної плати, і споживчий підйом в найбільшій економіці Європи.

Надзвичайно тривалий цикл економічного зростання, що триває вже дев'ятий рік, в поєднанні з браком людей працездатного віку означає, що у багатьох компаніях закінчуються відповідні кадри.

Коаліційний уряд канцлера Ангели Меркель планує прийняти в цьому році закон "Про імміграцію", який покликаний допомогти кваліфікованим працівникам з-за меж Європейського Союзу приїхати до Німеччини і подати заявку на роботу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.