Кількість робочих місць у Німеччині побила історичний рекорд

Вівторок, 7 серпня 2018, 15:04

Кількість робочих місць в Німеччині досягла рекордно високого рівня у другому кварталі, що підкреслює силу ринку праці, який стимулює зростання заробітної плати, і споживчий підйом в найбільшій економіці Європи.

Про це пише Reuters.

Робочі місця зросли на 25 тис. за квартал і на 115 тис. за рік, досягнувши 1,21 мільйона в квітні-червні. 

На запитання про основні причини, що ускладнюють підбір персоналу, більшість німецьких роботодавців каже про відсутність претендентів і недостатню кваліфікацію, показало опитування.

В середньому в Німеччині на кожні 100 працівників припадає майже три вакансії. У 2012 році вакансій було всього дві, це показує, що попит на персонал значно збільшився.

Ринок праці Німеччини перебуває на підйомі, а зайнятість досягла рекордних максимумів. Надзвичайно тривалий цикл економічного зростання, що триває вже дев'ятий рік, в поєднанні з браком людей працездатного віку означає, що у багатьох компаніях закінчуються відповідні кадри.

Коаліційний уряд канцлера Ангели Меркель планує прийняти в цьому році закон "Про імміграцію", який покликаний допомогти кваліфікованим працівникам з-за меж Європейського Союзу приїхати до Німеччини і подати заявку на роботу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.