Siemens оскаржить у Верховному суді РФ відмову повернути турбіни з Криму

Середа, 22 серпня 2018, 14:05

Німецький концерн Siemens подав до Верховного суду РФ касаційну скаргу на рішення судів нижчих інстанцій, що відмовили концерну в позові до структур "Ростеха" про визнання недійсними договорів на постачання газових турбін в Крим, а також повернення цього обладнання.

Про це повідомляє ТАСС.

Скарга надійшла до суду 21 серпня, дата розгляду поки не призначена.

У грудні 2017 року Арбітраж Москви відмовив Siemens у визнанні недійсною угоди на поставку чотирьох газотурбінних установок у Крим та повернення цього майна. В Арбітражному суді Москви розглядалося два позови до структур "Ростеха" (ВАТ і ТОВ "Технопромэкспорт"). Перший позов подав Siemens, позивачем по другій справі виступало підприємство "Сіменс технології газових турбін".

Арбітраж виніс рішення про відмову в задоволенні обох позовів. В апеляційній інстанції оскаржити рішення концерну і його "дочці" не вдалося.

Нагадаємо, у липні 2017 року стало відомо, що Росія доставила на окупований півострів чотири турбіни виробництва німецького концерну Siemens в обхід санкцій ЄС.

Siemens спершу заперечував нелегальну поставку. Однак згодом заявив, що має усі докази того, що газові турбіни були незаконно транспортовані на півострів.

У серпні минулого року ЄС розширив санкції проти Росії через постачання турбін Siemens до анексованого Криму, додавши три компанії та трьох росіян, серед яких заступник міністра енергетики РФ, до санкційного списку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: