В Ердогана звинуватили США у бажанні почати глобальну економічну війну

Четвер, 23 серпня 2018, 16:09

Представник прес-служби президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана заявив 22 серпня, що заяви радника США з національної безпеки стосовно економічної ситуації в Туреччині є доказом того, що адміністрація США націлилась на союзника по НАТО в рамках глобальної економічної війни.

Про це пише Hurriyet Daily News.

У письмовій заяві у відповідь на інтерв'ю Джона Болтона Reuters представник Ердогана Ібрагім Калін сказав, що остання політика адміністрації США суперечить фундаментальним принципам і цінностям НАТО.

Туреччина і Сполучені Штати втягнуті у глибоку суперечку через американського пастора Ендрю Бренсона, якого Анкара звинувачує в тероризмі. Суперечка призвела до стрімкого падіння турецької ліри, вона втратила більше третини своєї вартості по відношенню до долара в цьому році.

Під час візиту до Ізраїлю Болтон сказав, що скептично ставиться до обіцянки еміра Катару інвестиційної підтримки Туреччини у розмірі 15 млрд доларів. За його словами, це мало б "абсолютно недостатній вплив на економіку Туреччини".

"Його заява є доказом того, що адміністрація Трампа націлилась на союзника по НАТО в рамках економічної війни", - сказав Калін.

"Адміністрація Трампа... встановила, що має намір використовувати торгівлю, тарифи і санкції, щоб почати глобальну торговельну війну", - сказав він, вказуючи на подібні суперечки з Мексикою, Канадою, Європою і Китаєм.

"Туреччина не має наміру починати економічну війну з будь-якою стороною. Однак не можна очікувати, щоб вона мовчатиме перед обличчям нападів на її економіку і судову систему", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: