США відкинули умови Туреччини щодо звільнення пастора

Вівторок, 21 серпня 2018, 12:19

Вашингтон відкинув пропозицію Туреччини вирішити кризу у стосунках двох країн, пов'язавши долю американського пастора з рішенням щодо турецького банку, який звинувачується в порушенні санкцій.

Про це повідомляє The Times.

Анкара запропонувала звільнити пастора Ендрю Брансона, який був затриманий турецькою владою і звинувачений у причетності до спроби перевороту 2016 року, в обмін на пом’якшення покарання для Halkbank.

Цьому банку, більша частина якого належить турецькій державі, загрожують мільярдні штрафи за звинуваченнями у купівлі золота для оплати імпорту нафти з Ірану в Туреччину.

Американські чиновники відхилили угоду, заявивши, що Брансон має бути звільнений, перш ніж можуть обговорюватися інші питання.

"Реальний союзник НАТО в першу чергу не заарештовував би Брансона", - сказав один американський чиновник.

Президент США Дональд Трамп вчора в інтерв’ю агентству Reuters заявив, що, на його думку, домовився з Ердоганом, коли переконав Ізраїль випустити затриману турецьку жінку в обмін на свободу пастора.

"Я звільнив цю людину для нього. Я очікую, що він дозволить цій дуже невинній і чудовій людині, чудовому батькові та великому християнину залишити Туреччину", - сказав він.

Нагадаємо, 17 серпня турецький суд відхилив третю апеляцію про звільнення Брансона. Пастор перебуває під домашнім арештом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.