Під парламентом Молдови перед мітингом опозиції встановили турнікети

фото
Четвер, 23 серпня 2018, 16:50

Міністерство економіки та інфраструктури Молдови відзвітувало про встановлення двох турнікетів на вході в будівлю парламенту за запитом Служби державної охорони.

Про це пише Agora.

Турнікети обійшлися Молдові в 41,3 тис. леїв (майже 2,5 тис. доларів). Для чого знадобилися такі заходи безпеки, міністерство не повідомило, зазначивши тільки, що "автоматичні турнікети — це частина системи контролю доступу в будівлю парламенту". Пройти турнікети можуть тільки власники магнітних перепусток, які видає секретаріат парламенту.

 

"Доступ для всіх категорій громадян (журналістів, чиновників) буде здійснюватися за магнітним перепустками. Детальніше про систему допуску ми повідомимо додатково", — зазначає Мінекономіки.

Нагадаємо, що будівлю парламенту почали з трьох сторін обносити парканом заввишки 2,2 метра і довжиною 240 метрів в грудні 2017 року. Сам паркан обійшовся владі в 5 млн леїв (300 тис. доларів).

Останнє нововведення — установка масивних турнікетів на вході до будівлі з боку вулиці Коробчана.

Опозиційний Рух національного опору Молдови перед цим закликав громадян приєднатися до протесту 26 серпня і залишитися на площі до 27 серпня, щоб разом відсвяткувати День незалежності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.