Папа Римський в Ірландії попросив прощення за "гріхи" церкви

Неділя, 26 серпня 2018, 14:31

Папа Римський Франциск у неділю під час візиту до Ірландії просив пробачення за "гріхи, скандал і зраду", яку відчували жертви сексуального насильства з боку католицького духовенства.

У перший папський візит до Ірландії майже за чотири десятиліття Франциск в суботу особисто зустрівся з вісьмома жертвами насильства з боку духовенства, сказавши, що буде прагнути більшої прихильності для усунення цієї "біди", повідомляє Reuters.

"Ніхто з нас не може залишитися незворушеним історіями молодих людей, які постраждали від насильства, у яких вкрали невинність та які залишились наляканими", - сказав Папа Римський десяткам тисяч людей на заході Ірландії в неділю вранці.

"Ця відкрита рана закликає нас бути твердими і рішучими в прагненні до правди та справедливості. Я прошу прощення за ці гріхи, за скандал і зраду, які багато хто відчув у сім'ї Божій", - сказав Папа, викликавши аплодисменти натовпу. 

Роки скандалів довкола сексуального насильства з боку духовенства зруйнували довіру до Церкви, яка чотири десятиліття тому панувала в ірландському суспільстві. Протягом останніх трьох років ірландці на референдумах дали згоду на аборти та одностатеві шлюби, виступивши проти рекомендацій церкви.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.