Генсек Ради Європи захищає свою позицію про повернення РФ до ПАРЄ – Кулеба

Середа, 29 серпня 2018, 13:39

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд продовжує наполягати на поверненні російської делегації до Парламентської асамблеї.

Про це заявив представник України при Раді Європи Дмитро Кулеба в інтерв’ю "Європейській правді".

"Генеральний секретар вважає, що для Ради Європи буде краще, якщо Росія повернеться в ПАРЄ. Він має право на цю позицію, має право захищати її, і він це робить – але ми так само маємо право на свою позицію", - сказав Кулеба.

Посол стверджує, що у нього немає війни з Ягландом, але є розбіжність у питанні Росії, як перетворилася на "воєнну дипломатію".

"Росія створює загрозу існуванню нашої держави, і я жорстко реагую на тих, хто підтримує російський сценарій – не тому, що я не люблю або не поважаю цих людей, а тому що я захищаю національні інтереси своєї країни. Так само – якщо він бачитиме, що дії України не відповідають інтересам Ради Європи, він теж про це скаже", - пояснив Кулеба.

При цьому він розповів, що попри розбіжності продовжується співпраця з інших питань – наприклад, щодо реалізації плану дій Ради Європи для України, в рамках якого підтримуються реформи.

"Ще раз наголошу, що я з повагою ставлюся до генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда, до його зусиль щодо реформування Ради Європи, до зусиль у 2014 і 2015 роках щодо Донбасу, щодо ситуації в Криму", - додав Кулеба.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.