Помпео за вказівкою Трампа попросив про зустріч з Лавровим – ЗМІ

Середа, 29 серпня 2018, 18:40

Держсекретар США Майк Помпео намагається досягти взаєморозуміння з Москвою перед запровадженням другого, жорсткішого етапу санкцій у зв'язку з отруєнням у Солсбері родини Скрипалів.

Про це повідомляє The Washington Post.

Такі дії відображають прагнення президента США Дональда Трампа розпочати конструктивний діалог з Росією та розірвати зачароване коло санкцій, зазначає виданння.

Щоб знайти вихід з санкційної суперечки Помпео під час телефонної розмови 10 серпня зі своїм російським коллегою Сергеєм Лавровим просив його про зустріч до запровадження санкцій Вашингтоном, зазначають європейські і американські дипломати.

"Помпео підкреслив, що просить про зустріч за вказівкою президента США" - пише видання.

Лавров погодився на зустріч і попросив, щоб темами обговорення стали три важливі для Росії теми: контроль за озброєнням, створення бізнес-ради для просування торгівлі між двома країнами та взаємний обмін науковцями.

За словами дипломатів, поки незрозуміло, де відбудеться зустріч – у Вашингтоні чи на полях Генасамблеї ООН у Нью-Йорку.

Як повідомлялося, перший етап санкцій США проти Росії у зв'язку із застосуванням хімічної зброї на території Великої Британії почав діяти у понеділок, 27 серпня. У листопаді може бути запроваджений другий, значно жорсткіший пакет санкцій: зниження рівня дипломатичних відносин між США та РФ, скорочення до мінімуму взаємної торгівлі та навіть заборона польотів до США для російських авіаліній.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: