У Данії протестували проти нового закону щодо носіння паранджі

П'ятниця, 3 серпня 2018, 07:44

У Копенгагені близько тисячі жінок вийшли на акції протесту проти закону, який забороняє ходити в громадських місцях у головних уборах, що закривають обличчя.

Про це повідомляє The Local.

Жінки, які носять нікаб, вважають, що заборона на ісламську одежу є гнітючою і обмежить їхню свободу.

Учасниці акції вийшли на вулиці із закритим обличчями, демонстративно порушуючи нову заборону. Вони пройшли маршем кількома вулицями до поліцейського центру. Представник копенгагенської поліції заявив, що не планує штрафувати учасників акції протесту.

Закон дозволяє людям закривати обличчя, коли є "доцільні обставини", такі як холодна погода чи дотримання юридичних вимог, таких як використання мотоциклетних шоломів, необхідних згідно з Правилами дорожнього руху.

Вперше порушники ризикують отримати штраф у розмірі 1000 крон (134 євро). Повторні правопорушення можуть спричинити за собою додаткові штрафи в розмірі до 10 000 крон або тюремне ув'язнення на строк до шести місяців.

Будь-хто, хто змушує кого-небудь носити одяг, що закриває обличчя, за допомогою сили або погроз, може бути оштрафований або засуджений до двох років позбавлення волі. Аналогічні закони діють в Австрії, Франції та Бельгії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.