Арештований у Німеччині тунісець хотів підірвати у людному місці бомбу з рицином

П'ятниця, 3 серпня 2018, 17:54

У німецькій прокуратурі розкрили деталі теракту, який планував вчинити тунісець Сіеф Аллах Х., однак був арештований у Кельні.

Про це повідомляє газета Zeit.

У прокуратурі розповіли, що чоловік хотів підірвати бомбу, начинену рицином "у закритому, але пожвавленому місці". При цьому правоохоронцям не відомо, чи знав ісламіст на момент його затримання 12 червня, де саме влаштує теракт.

Правоохоронці вийшли на тунісця через специфіку покупок, які той здійснював в інтернеті. Так, він купив тисячі рицинових бобів і електричну кавомолку.

"На початку червня 2018 року обвинувачений отримав замовлення і виготовив рицин" - розповіли у прокуратурі.

Поки не відомо, чи хотів він вчинити ісламістську атаку. Однак відомо те, що він разом з дружиною хотів поїхати у Сирію і приєднатися до бойовиків "Ісламської держави" Після двох безуспішних спроб залишити країну він у жовтні 2017 року почав контактувати з джихадистами у соцмережах. Вони, ймовірно, напоумили його вчинити атаку на "невірних" у Німеччині.

Наразі прокуратура підвищила рівень звинувачень щодо арештованого тунісця – йому закидають підготовку акту насильства, що завдає серйозної шкоди державі.

Крім того, німецька поліція затримала двох чоловіків, які могли бути спільниками тунісця і разом з ним готувати теракт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.