Грецький міністр пішов у відставку після найсмертоноснішої лісової пожежі в країні

П'ятниця, 3 серпня 2018, 19:50

Міністр цивільної оборони Греції подав у відставку після смертоносних лісових пожеж минулого тижня поблизу Афін, в результаті яких загинуло щонайменше 87 осіб.

У заяві уряду йдеться, що відставка Нікоса Тоскаса була прийнята прем'єр-міністром Алексісом Ціпрасом, з яким він зустрівся в п'ятницю, пише AP.

23 липня полум'я спустошило прибережний район на північний схід від Афін. Міністр навколишнього середовища Греції каже, що влада почне руйнувати десятки незаконних споруд в регіоні Афін на наступному тижні після найсмертоноснішої лісової пожежі в країні за останні десятиліття.

 
EPA

Гіоргос Статхакiс повідомив, що влада знесе 61 споруду, головним чином паркани на пляжах в декількох регіонах Аттики.

Урядові чиновники звинуватили незаконне будівництво у сприянні катастрофі 23 липня, коли блискавична лісова пожежа пронеслася через морський курорт недалеко від Афін, убивши принаймні 87 осіб. Але критика також зросла з приводу того, як влада відреагувала на пожежі.

Існує також плутанина щодо точної кількості загиблих, причому цифри розходяться між слідчими і пожежними.

У Греції затримали 35-річного чоловіка за підозрою у здійсненні підпалів у муніципалітеті Маратонас в східній Аттиці. Слідство вважає, що ймовірно масштабна пожежа почалася після того, як один з місцевих жителів запалив багаття з дров і галузок. Також встановлено, що дві окремі пожежі, які розпочалися поблизу в районі Неа Макрі, стали результатом умисного підпалу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.