Італія попросить ЄС везти врятованих мігрантів у порти Франції та Іспанії

Четвер, 30 серпня 2018, 15:39

Рим попросить Євросоюз змінити порти, куди доставляють мігрантів, врятованих у Середземному морі.

Про це заявила міністр оборони Італії Елізабетта Трента, повідомляє The Local.

Трента в четвер представить план своїм європейським колегам під час неофіційної зустрічі у Відні. "Від імені італійського уряду я запропоную змінити правила місії "Софія" щодо порту висадки", - заявила вона.

У пропозиції міститься заклик до перегляду військової операції ЄС під кодовою назвою "Sophia", в рамках якої всіх врятованих мігрантів привозять в італійські порти. Італія в даний час командує місією.

"Ми вважаємо цей принцип неприйнятним і хочемо, щоб він був переглянутий. М'яч буде на полі ЄС: прийнявши нашу пропозицію, у нього буде можливість показати, що це реальна спільнота цінностей і намірів, відмовившись від цього, вони будуть заперечувати свої основоположні принципи", - додала Трента.

Згідно з даними італійських ЗМІ, ідея Італії полягає в тому, щоб розділити висадку мігрантів між середземноморськими портами з особливим наголосом на Францію і Іспанію, а також з Грецією і Мальтою.

Операція "Софія" була запущена в червні 2015 роки після серії смертельних аварій за участю човнів із мігрантами, і з тих пір врятувала тисячі мігрантів, які намагаються перетнути Середземне море.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.