Австрія запропонувала ЄС залучати військових на кордонах через мігрантів

Четвер, 30 серпня 2018, 15:24

Австрія запропонувала використання збройних сил ЄС для допомоги прикордонникам у запобіганні потрапляння на територію блоку нелегальних мігрантів.

Про це повідомляє Reuters.

Міністр оборони Австрії Маріо Кунасек представив свій план колегам з ЄС на закритій зустрічі у Відні, наголосивши, що контроль діяльності військових на кордонах має належати поліції.

"Ми маємо ефективно захищати наші кордони" - сказав він після зустрічі, зазначивши, що з приводу плану у міністрів була позитивна дискусія.

Пропозиція поставити військових на службу прикордонної агенції ЄС Frontex надійшла після того, як Австрія провела у червні навчання з залученням солдатів і військових гелікоптерів, за сценарієм яких до країни прибували сотні мігрантів.

ЄС вже має морську місію у Середземному морі, яка переслідує перевізників нелегальних мігрантів. В цілому ж зусилля щодо поглиблення співпраці на кордонах між військовими, поліцією та цивільним персоналом не мали значного прогресу, попри висловлені у 2017 році наміри досягти цього.

Як зазначається, Німеччина та Естонія скептично налаштовані до плану Австрії.

"Є небагато випадків, в яких військові, навіть теоретично, можуть бути використані у прикордонних зонах. Якщо не йдеться про військовий конфлікт, все може владнати поліція" - сказав міністр оборони Естонії Юрі Луйк.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.