РФ відмовилась видавати Єревану екс-міністра оборони Вірменії – ЗМІ

П'ятниця, 31 серпня 2018, 16:22

До Москви надійшов офіційний запит Єревана про видачу екс-міністра оборони Вірменії Мікаела Арутюняна, однак він є громадянином РФ і Москва поки вирішила не видавати його.

Про це повідомляє "Интерфакс"  з посиланням на інформоване джерело.

"Запит про видачу екс-міністра оборони Вірменії Арутюняна, оголошеного в міждержавний розшук, надійшов в правоохоронні органи РФ, і в даний час знаходиться в стадії розгляду", - сказав співрозмовник агентства.

"Попередньо прийнято рішення, що в екстрадиції буде відмовлено, оскільки встановлено, що Мікаел Арутюнян з 2002 року має російський паспорт", - заявило джерело, нагадавши, що за Конституцією громадяни Росії не видаються зарубіжним країнам, в тому числі і для притягнення до кримінальної відповідальності.

Раніше в серпні цього року начальник поліції Вірменії Валерій Осіпян повідомив, що Арутюнян перебуває в міждержавному розшуку.

Колишній міністр оборони Вірменії генерал-лейтенант Мікаел Арутюнян звинувачується в порушенні конституції і спробі повалення конституційного ладу під час розгону масових демонстрацій у березні 2008 року, коли прихильники екс-президента Левона Тер-Петросяна протестували проти підсумків президентських виборів, на яких переміг Серж Саргсян.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.