Афіни відреагували на рішення РФ вислати грецьких дипломатів: відповідь асиметрична

Вівторок, 7 серпня 2018, 09:00

МЗС Греції викликало посла Росії в країні Андрія Маслова на знак протесту проти рішення Москви вислати грецьких дипломатів у відповідь на аналогічний крок Афін.

Про це передає Еkathimerini.

6 серпня в МЗС Росії був викликаний надзвичайний і повноважний посол Грецької республіки в Російській Федерації Андреас Фриганас, де йому була вручена нота, що інформує про прийняті російською стороною дзеркальні заходи у відповідь на "недружні дії Афін" у липні цього року щодо російських дипломатичних співробітників і громадян.

У своїй заяві Москва не назвала висланих нею грецьких дипломатів і не сказала, коли вона просила їх покинути країну. Дипломатичні джерела в Афінах охарактеризували реакцію Москви як "асиметричну", зазначивши, що крок Греції в липні відбувся у відповідь на "свавільні" дії російських чиновників. Ті ж джерела заявили, що Афіни розглянуть відповідь РФ.

Нагадаємо, у липні Греція вислала двох російських дипломатів, яких звинуватила у наданні коштів протестним групам, що виступають проти угоди про перейменування Македонії. Греція також заблокувала в'їзд в країну іншим російським чиновникам. Афіни звинувачували російських дипломатів також у невдалій спробі підкупу грецьких державних службовців і митрополитів грецької православної ієрархії, і спробах отримати вплив на Афоні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: