Проросійські організації Македонії запустили кампанію проти зміни назви країни

фото
Понеділок, 6 серпня 2018, 09:52

30 неурядових організацій з Македонії та діаспори домовилися створити штаб координації протидії майбутньому референдуму 30 вересня, на якому громадяни мають відповісти на питання "Чи виступаєте ви за членство в Європейському Союзі і НАТО, приймаючи угоду між Республікою Македонією та Грецькою Республікою?".

Про це пише "Канал 5".

Греція і Македонія підписали угоду про зміну назви колишньої югославської республіки на Республіку Північна Македонія в червні цього року. Угода поклала край 27-річній суперечці між двома країнами та зробила можливим вступ республіки до НАТО та ЄС, який раніше, через претензії до назви країни, блокувала Греція.

Лідерами ініціативи "Македонія бойкотує", спрямованої проти затвердження грецько-македонської угоди, виступили проросійські організації "Єдина Македонія" та "Християнське братство", які раніше активно виступали проти зміни назви країни.

Ініціатори бойкоту назвали майбутній референдум проектом геноциду македонського народу та оголосили, що підуть від дверей до дверей, щоб переконати людей не голосувати на референдумі за зміну конституційної назви країни.

Македонське "Християнське братство" контактує з російськими організаціями фашистського спрямування. 

 
"Християнське братство" з російськими організаціями фашистського спрямування

"Єдина Македонія" навесні цього виступала організатором конференції за участю російського неонациста Алєксандра Дугіна.

"Єдина Македонія" на конференції за участю російського неонациста Алєксандра Дугіна.

Греція раніше вислала  російських дипломатів за звинуваченням у фінансуванні протестів проти угоди. 

Проект з розслідування корупції та організованої злочинності (OCCRP) у понеділок заявив, що його репортерам у Македонії стали доступні документи Міністерства внутрішніх справ Македонії, згідно з якими грецький бізнесмен та колишній депутат Держдуми РФ Іван Саввіді нібито заплатив близько 300 тисяч євро македонським противникам угоди з Грецією щодо зміни назви, яка розблокує вступ до ЄС та НАТО.

Саввіді заперечив  інформацію щодо причетності до фінансування антинатівських протестів у Македонії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.