Пентагон заборонив військовим використовувати GPS у зонах ризику

Вівторок, 7 серпня 2018, 11:33

Військовослужбовцям та іншому персоналу Збройних сил США заборонили використовувати фітнес-трекери, мобільні додатки та інші пристрої, які дозволяють відстежити їхню геолокацію, у місцях проведення військових операцій та у місцях високого ризику.

Такий наказ у понеділок видав Пентагон, повідомляє Fox News.

Наказ забороняє використання фітнес-трекерів чи інших електронних пристроїв, які часто зв’язані з мобільними додатками чи смарт-годинниками та можуть передати GPS-дані користувача соціальним мережам.

У наказі стверджується, що додатки на персональних чи урядових пристроях створюють "суттєвий ризик" для військового персоналу, тому вони повинні бути відімкнені у конкретних зонах проведення операцій.

Заборона поширюється також на додатки знайомств, такі як Tinder.

Згідно з новим наказом, військові керівники визначатимуть, чи можуть військові під їх командуванням використовувати функцію GPS на своїх пристроях, виходячи з ситуації безпеки у конкретному районі чи на базі.

"Можливості геолокації можуть розкрити особисту інформацію, місце розташування, процедури та кількість співробітників військового персоналу і потенційно створювати непередбачені наслідки для безпеки та збільшити ризик для об’єднаних сил та місії", - говориться в наказі.

Військовий персонал, який не перебуває в чутливих районах, зможе використовувати GPS-додатки, якщо його командування підтвердить, що це не становить ризиків.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.